Träna som pensionär

Har du varit aktiv hela livet så finns det ingen anledning till att sluta träna som pensionär. Tillhör du gruppen som inte haft träning som ett naturligt inslag tidigare så är det aldrig för sent att sätta igång.

Med stigande ålder är det vanligt  att drabbas av olika åkommer och sviktande hälsa. För att undvika det och att ha bibehållen spänst i leder och muskler är det viktigt att träna regelbundet. 

Här kommer några riktigt bra tips på hur du håller dig aktiv som pensionär.

  • En av de viktigaste sakerna att tänka på är att skapa en vardag som innehåller rörelse. Ett enkelt tips är att välja  trapporna istället för hissen. På det sättet får du en fin vardagsmotion. 
  • Men du bör även träna mer aktivt. För att denna mer aktiva träningen ska bli av är ett tips att bestämma en tid och plats för träningen. Det behöver inte vara komplicerat, det kan handla om att röra dig till en låt du tycker om samma tid varje morgon. 

Tips på bra träningar

  • Använd gummiband för att träna styrka. Dessa fäster du till exempel vid dörrar, och kan med dem sedan gå igenom nästan alla kroppens muskler. 
  • Sätt dig på en stol, res dig sedan upp och sätt dig åter. Då tränar du effektivt benens muskulatur som är viktig för att du ska kunna leva ett rikt liv. 
  • Lägg dig på en dyna på golvet och lyft benen upp och ned. Med denna rörelse tränar du de viktiga magmusklerna. 

Detta är ett urval av övningar som du som pensionär kan göra för att behålla din hälsa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *