PRP-behandling

En av de nyaste och mest spännande skönhetsbehandlingarna är PRP-behandling. PRP, eller platelet-rich plasma som kommer från ditt eget blod. När det injiceras tillbaka i huden kan det hjälpa till att förbättra utseendet på rynkor, fina linjer, andra ålderstecken och även om du har problem med artros i exempelvis dina knän. .

PRP-behandling kan användas i ansiktet, på halsen, bröstet, händerna och till och med i hårbotten. Den kan också användas för att hjälpa till att förbättra utseendet på ärr och bristningar.

De bästa kandidaterna för PRP-behandling är de som börjar visa tecken på åldrande men som fortfarande har god elasticitet i huden. Behandlingen rekommenderas inte för dem som har mycket slapp eller lös hud.

PRP-behandling är ett enkelt förfarande det tar ungefär 30 minuter. Först tas en liten mängd blod från din arm. Blodet placeras sedan i en centrifug som separerar blodplättarna från de röda och vita blodkropparna.

Den trombocytrika plasman injiceras sedan i de områden av din hud som behöver behandling. Du kan behöva mer än en behandling för att se de bästa resultaten.

PRP-behandling är ett säkert och effektivt sätt att förbättra utseendet på rynkor, fina linjer och andra ålderstecken. Förfarandet är relativt nytt så det finns ännu inte mycket långtidsdata om dess säkerhet eller effektivitet. Det finns dock inga rapporterade biverkningar och riskerna är minimala.

Om du är intresserad av PRP-behandling, prata med din läkare eller en kvalificerad estetiker för att se om det är rätt för dig. Ett företag som erbjuder dessa PRP-behandlingar är Vaccinia i Lidköping.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *