Protein

Du behöver tillföra kroppen protein för att kunna bibehålla och bygga muskler. Det bästa sättet att få protein är att äta magert kött, fågel, fisk, fettsnåla mejeriprodukter och ägg. Du kan också få protein från bönor, nötter och frön.

Om du vill bygga muskler behöver du äta mer protein än om du försöker behålla musklerna. Hur mycket protein du behöver beror på din vikt, dina mål och din aktivitetsnivå. Du kan använda en proteinkalkylator för att räkna ut hur mycket protein du behöver, men du kan ganska enkelt göra en uppskattning utifrån vad du väger. En bra tumregel är att konsumera 0,8 gram till 1 gram protein per kilo kroppsvikt per dag om du vill behålla musklerna och 1,4 gram till 2 gram om du vill bygga upp muskler. Om du är mycket aktiv eller har mycket muskelmassa kan du behöva mer än så.

Proteintillskott

Det finns idag en uppsjö med olika tillskott, så även med proteinpulver. Det finns olika slags tillskott. Vissa människor väljer att ta proteintillskott för att hjälpa dem att täcka sitt dagliga proteinbehov, medan andra använder tillskott som en del av sitt upplägg med målet att bygga muskler. Oavsett vad du har för mål finns det ett proteintillskott som kan hjälpa dig att uppnå dem.

Proteinpulver

Proteinpulver är den mest populära typen av proteintillskott. De finns i en mängd olika smaker, bland annat choklad, vanilj och jordgubbar. Proteinpulver tillverkas av olika källor, bland annat vassle, kasein, soja och ägg. Du kan också hitta proteinpulver som är vegetariska eller veganska.

Proteinbars

Proteinbars är en annan populär form av proteintillskott. De finns i ett brett utbud de har många olika smaker och kan vara ett smidigt sätt att få i sig sitt dagliga proteinbehov.

Proteinshakes

Proteinshakes är ett snabbt och enkelt sätt att få i sig din dagliga dos av protein. De är också mycket mångsidiga, eftersom du kan lägga till olika frukter och grönsaker i dem för att skapa en mängd olika smaker

Oavsett vilka mål du har, finns det det finns en mängd olika proteintillskott som kan hjälpa dig att uppnå dem. Välj det som bäst passar din livsstil och dina behov.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *