Maximera fettförbränning med styrketräning


Öka energiförbrukningen och din fettförbränning maximalt genom styrketräning.

Det är allmänt känt att kroppen förbränner fler kalorier under fysisk aktivitet än under stillasittande. Under de senaste årtiondena har konditionsträning varit populärt, men det är inte alltid resultaten motsvarar förväntningarna.

Dina överflödiga kilon kan envisas med att stanna kvar istället för att brännas bort och det är flera faktorer som kan bidra till detta.

Å ena sidan kräver det en relativt lång träningsperiod för att uppnå den önskade kaloriförbränningen. Å andra sidan anpassar kroppen sig till den konstanta belastningen och intensiteten som erbjuds av repetitiva rörelser och träningsprogram. Detta gör att kroppen lär sig att arbeta mer effektivt över tiden, vilket i slutändan kan leda till en minskad kaloriförbränning.

Styrketräning bränner ger hög kaloriförbrukning

Styrketräning och muskeluppbyggnad sätter högre krav på kroppen. Kaloriförbränningen är betydligt högre under kortare träningspass, och dessutom fortsätter kroppen att förbränna kalorier efter träningen tack vare efterbränningseffekten, vilket resulterar i en ökad daglig energiförbrukning.

Om målet är att gå ner i vikt, har styrketräning flera fördelar att erbjuda, då det i synnerhet angriper fettet.

Det enklaste sättet att förbränna kalorier är genom intensiv träning av de stora muskelgrupperna, exempelvis benen eller ryggen, eftersom dessa omfattar två tredjedelar av kroppens totala muskelmassa.

Dessutom är träningsredskap som engagerar flera kroppsdelar samtidigt särskilt effektiva för viktminskning. En strategi som visat sig vara särskilt framgångsrik är att utföra sammansatta övningar som arbetar med olika muskelgrupper direkt efter varandra. Att köra superset är med andra ord bättre än att köra en övning med flera minuters vila mellan varje set.

Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *