Magnesium

Magnesium behövs av flera skäl. Det spelar en viktig roll för benens och tändernas struktur och hjälper kroppen att använda kalcium. Magnesium är också nödvändigt för att muskler, nerver och enzymer ska fungera korrekt. Det hjälper till att reglera blodsockernivåerna och behövs för energiproduktionen.

Magnesiumbrist

Magnesiumbrist är relativt vanligt, särskilt bland äldre vuxna. Symtomen kan vara trötthet, svaghet, muskelkramper och förstoppning. Allvarlig magnesiumbrist kan leda till oregelbunden hjärtrytm och kramper.

Så här får du i dig magnesium

Magnesium finns i flera livsmedel. Exempel på livsmedel som är rika på magnesium är pumpafrön, mörk choklad och gröna bladgrönsaker. De är alla goda källor till magnesium.

Magnesiumtillskott

Magnesiumtillskott finns i olika former, bland annat kapslar, tabletter, pulver och vätskor. Vissa människor föredrar att få sitt magnesium från mat de äter.

Magnesiumtillskott anses i allmänhet vara säkra. Att ta för mycket av detta tillskott kan dock orsaka diarré, illamående och kramper i magen. Personer med njursjukdom bör vara särskilt försiktiga med magnesiumtillskott eftersom de kanske inte kan utsöndra överskott av magnesium från kroppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *