Magnesium för återhämtning

Under många år har jag tränat aktivt på gym och även cyklat en hel del, också det på gym och inomhuspass. Intresset för träning började i ganska tidig ålder då jag alltid har gillat att röra på mig. För mig som för många andra har det även funnits ett intresse för att hålla kroppen i en bra balans viktmässigt, inte för stor och inte heller för smal. Både när det gäller muskler och fett. Som ”hobby muskelbyggare” har jag kanske inte jagat varje gram eller hekto men jag har ändå haft bra koll på vågen och min fettprocent. När jag var 20 år ungefär, började jag studera hälsa och hälsokost på en helt annan nivå än tidigare. På den tiden (början på 2000-talet) fanns det inga hemsidor där du kunde beställa massa olika hälsokostprodukter men man utbytte mycket information på gymmet med varandra. Det var någon gång vid den tidpunkten som jag började läsa på om magnesium.  Du hittar även information om magnesium här.

Ät magnesium när du tränar

Jag hängde ganska mycket i en affär som fanns i stan jag bodde i och som sålde viss hälsokost. Men på den tiden var inte hälsokosten riktat till någon speciell målgrupp som till exempel oss som tränade mycket styrka. Det talades mycket om råa äggulor (antagligen efter alla Rocky-filmerna) som skulle vispas ihop och sväljas. Nästan inget om protein mer än att man trodde att det var bra att äta rött kött när man tränade mycket. I affären fanns i alla fall mängder med information om olika kosttillskott och den lilla damen som ägde affären var väldigt kunnig i branschen så hon och jag hade många samtal. Vi kom fram till att magnesium nog skulle vara bra för mig som tränade då magnesium är bra för nerverna och musklerna och bidrar också till energiomsättningen i cellerna. Som så mycket andra mineraler och vitaminer så är det bra om vi kan få i oss det naturligt genom kosten men ibland måste man hjälpa till med komplement som kosttillskott. Har du brist på magnesium så kan du drabbas av sömnlöshet, kramper, oregelbundna hjärtslag, depression, trötthet och en massa andra jobbiga saker. Att börja äta magnesium som tablett men också flytande (tablett som löses upp i vatten) var bland det bästa jag kunde ha gjort då jag ofta drabbades av kramper. Jag tar alltid en magnesium tablett på morgonen och dricker ett glas magnesium på kvällen efter träning. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *