Förebygg och undvik ryggskott

Ryggskott, eller akut lumbago som det också kallas, är en vanlig åkomma som nästan alla vuxna någon gång har drabbats av.

Tips på hur du förebygger och undviker det som kallas ryggskott

Riskerna för ryggskott ökar om man är mycket stillasittande, samt är stressad eller på annat sätt inte tagit hand om sin hälsa. Så, hur gör du mer konkret för att undvika och behandla denna åkomma?

Här kommer några tips: 

Förebygga ryggskott 

  • Den nedre delen av svanken är oftat avgörande att hålla rak om du vill undvika ryggskott. Om du sitter mycket vid ett skrivbord, se till att använda en kudde för att ge denna del av ryggen stöd. 
  • Se till att ha en bra kondition och vältränade muskler. En stor del av anledningen till ryggskott är att du är otränad och att dina muskler inte har den kraft som behövs för att hålla dig ordentligt upprätt. Gå, spring och tveka inte att gå till gymmet åtminstone en gång per vecka. 

Behandling mot ryggskott 

  • Gör regelbundet rörelser i den riktning som går tvärtemot de som orsakar smärta. När du gör det tränar du nämligen upp din kropp på ett sätt som kommer att göra sjukdomsförloppet kortare.
  • Använd värktabletter. Trots att det kan låta som att man inte behandlar själva åkomman, är det trots allt viktigt att kunna fungera normalt, så att inte ryggskottet påverkar ens liv i en negativ riktning. 

Att trots åkomman ändå röra på och hålla sig aktiv är ju trots allt viktigt. 

Titta in våra övriga artiklar på sidan för att få tips på hur du förbättrar din hälsa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *